«Το πάρτι στον χώρο της Υγείας τελείωσε»



Για εκβιαστική στάση των προμηθευτών των δημόσιων νοσοκομείων έκανε λόγο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, όπως είπε, έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων λόγω της έλλειψης υλικών.
«Το πάρτι στον χώρο της υγείας τελείωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.
Επισήμανε ότι, ενώ η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εννοεί αυτά που λέει, δηλαδή ότι θα γίνει διακανονισμός και ρύθμιση των χρεών προς τους προμηθευτές, βλέπει να εκτυλίσσεται διπλός εκβιασμός. Όπως εξήγησε, «μερίδα προμηθευτών δεν αποδέχεται τους όρους του διακανονισμού και άλλοι δεν θέλουν να ισχύσουν οι νέοι κανόνες που επιβάλλουμε, για να υπάρξουν επιτέλους τάξη, εποπτεία και χαμηλότερες τιμές στην προμήθεια των αναλώσιμων ειδών».


Η υπουργός Υγείας κάλεσε τους προμηθευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει στη ρύθμιση των χρεών, τονίζοντας ότι, όταν εκβιάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυτό είναι εις βάρος και του ελληνικού λαού.

Όπως εκτίμησε η κα Ξενογιαννακοπούλου, τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγάλες υπερτιμολογήσεις, γεγονός που οδήγησε σε υπέρογκα κέρδη τους προμηθευτές εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΣΥ.

Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές, σε ανακοίνωσή τους, επιμένουν στην άρνησή τους να εφοδιάσουν τα νοσοκομεία, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν τους ικανοποιεί η ρύθμιση των συναρμόδιων για το θέμα Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου