Συνεχίζονται οι καταπατήσεις στη Στροφυλιά


Αυθαίρετα  και καλλιέργειες ζαρζαβατικών αντί δέντρων συνεχίζουν να ξεπηδούν στην καρδιά της προστατευόμενης από τη συνθήκη RAMSAR, περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς (θέση Σαμαρέικα), η οποία με υπουργική απόφαση του 2009 έχει κηρυχθεί και εθνικό πάρκο.
Οι  καταπατητές, συνεχίζουν προκλητικά να καλλιεργούν την εκχερσωμένη έκταση, τμήμα της οποίας (540 στρέμματα) έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δασαρχείου Πατρών.
Τις αποκαλύψεις κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Τσόύκαλης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στην υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Όπως αναφέρει στην περιοχή έχουν εκχερσωθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες στρέμματα δάσους, έχουν κτιστεί αυθαίρετα κτίσματα και ιδιώτες εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι δημόσια δασική γη, έχοντας αναπτύξει θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Κατά των καταπατητών το Δασαρχείο Πατρών έχει εκδώσει περισσότερα από εξήντα 60 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, τα οποία έπειτα από δικαστικές αποφάσεις έχουν καταστεί τελεσίδικα. Οι δικαστικές αποφάσεις εκδόθηκαν από τα δικαστήρια (Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο) των Πατρών.
Παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και την κήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για την επιβολή των αποφάσεων της διοίκησης και της δικαιοσύνης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου