Οικολογική καταστροφή χωρίς προηγούμενο


Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή  που αντιμετώπισαν ποτέ οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την Κάρολ Μπράουνερ, σύμβουλο του Λευκού Οίκου σε θέματα περιβάλλοντος.
“Είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα”, τόνισε η Μπράουνερ σε κυριακάτικη εκπομπή του NBC, πρσθέτοντας ότι “στον Κόλπο του Μεξικού έχει χυθεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία και ότι η πετρελαιοκηλίδα αυτή ξεπερνά αυτήν από το δεξαμενόπλοιο Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989″.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της BP, την επιχείρηση “top kill” για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας. Ο διευθύνων σύμβουλος της BΡ Μπόμπ Ντάντλι δήλωσε σήμερα στην ίδια εκπομπή ότι η εταιρία θα γνωρίζει ως το τέλος της εβδομάδας εάν μια τελευταία μέθοδος για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού είναι επιτυχής.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο πετρελαϊκός όμιλος BP είχε προειδοποιηθεί για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας όσον αφορά την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, από τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που κάνει ακόμα δυσκολότερη τη θέση της εταιρίας.

ΠΗΓΗ, zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου