Νομοσχέδιο για την προστασία της Βιοποικιλότητας


skai.gr
Σχέδιο νόμου για την προστασία της Βιοποικιλότητας ανακοίνωσε ότι θα δώσει σύντομα για διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, στις 22 Μαΐου.

Το νομοσχέδιο θα εκσυγχρονίσει το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και θα εναρμονίσει τις κατηγόριες προστασίας που ισχύουν από τον δασικό κώδικα με εκείνες από την περιβαλλοντική νομοθεσία, ξεκαθαρίζοντας τι επιτρέπεται και τι όχι στις περιοχές Natura.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συρρίκνωση των οικοσυστημάτων του πλανήτη.

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας είναι «Βιοποικιλότητα - είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι» και στόχος η ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Τα στοιχεία δείχνουν ανησυχητικούς ρυθμούς συρρίκνωσης της ποικιλίας των ειδών και η Επιτροπή πραγματοποιεί κάλεσμα συμμετοχής στις δράσεις της. Η εκστρατεία επικεντρώνεται σε χώρες όπου η ανάληψη δράσης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, όπως η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Ιταλία. Στις εν λόγω χώρες θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι πολίτες.

Ήδη ο επίσημος δικτυακός χώρος της εκστρατείας έχει δεχτεί περισσότερες από 550.000 επισκέψεις, ενώ περισσότερα από 56.000 άτομα στηρίζουν την εκστρατεία μέσω του Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου