Η πετρελαιοκηλίδα καταδιώκει τον Ομπάμα



Με έναν πρόεδρο που στήριξε τις προεκλογικές του επαγγελίες στην πράσινη πολιτική και στην ανατροπή του αντιπεριβαλλοντικού δόγματος Μπους, η πετρελαιοκηλίδα που απλώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού ήταν λογικό να φτάσει ως τον Λευκό Οίκο. Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να απαλλαγεί από το πολιτικό κόστος και να απαντήσει στην κριτική που δέχεται με συνεχείς πρωτοβουλίες επίδειξης οικολογικής ευαισθησίας. Τα βάζει με τους πετρελαϊκούς κολοσσούς και ανακοινώνει διαρκώς νέα μέτρα πρόληψης. Η καταστροφή που συντελέστηκε είναι οριστική και αμετάκλητη, αλλά -όπως συνήθως συμβαίνει στην πολιτική- ο ίδιος έχει πιθανότητες να γλιτώσει. Οπως διαβάζουμε στην είδηση που ακολουθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος τρέχει να σωθεί...

Από naftemporiki.gr

Διασφαλίσεις ότι δεν θα επαναληφθούν περιβαλλοντικές καταστροφές ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συνεχιστούν οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις πετρελαίου.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης της επιτροπής που θα ερευνήσει το πρόσφατο ατύχημα της διαρροής πετρελαίου από εξέδρα άντλησης της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού, ο Ομπάμα διεμήνυσε πως ενώσο θα ασκεί πιέσεις στις υπεύθυνες για τη διαρροή εταιρείες -ΒΡ, Halliburton Transocean Ltd-θα αναζητήσει παράλληλα ευθύνες και στην Ουάσιγκτον για την επίβλεψη των επιδιορθώσεων.
Ο Ομπάμα ανακοίνωσε τον διορισμό του δημοκρατικού Γερουσιασρή Μπομπ Γκρέιχαμ και του πρώην υπεύθυνου της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας Ουΐλιαμ Ράιλι ως συμπροεδρευόντων της δικομματικής επιτροπής, η οποία οφείλει να συντάξει αναφορά εντός ενός εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου