Διαδήλωση στην Kίνα εναντίον της μόλυνσης από εργοστάσιο

Στους δρόμους βγήκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στη νότια Κίνα, διαδηλώνοντας για την μόλυνση που προκαλεί ένα εργοστάσιο το οποίο ανήκει σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου της χώρας. Από την πλευρά της, η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί για την αυξανόμενη οργή των πολιτών όσον αφορά τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ειδικά τη μόλυνση.
Η επίσημη εφημερίδα «Ημερησία της Κίνας» ανέφερε ότι στο τελευταίο επεισόδιο πάνω από 1.000 χωρικοί στην κομητεία Τζινγκσί, στην επαρχία Γκουάνγκσι, κοντά στην μεθόριο με το Βιετνάμ, βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη για να διαμαρτυρηθούν κατά της εταιρίας Shandong Xinfa Aluminum and Power Group, στην οποία ανήκει το ρυπογόνο εργοστάσιο.
Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει προκαλέσει πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα και εντείνει την ανησυχία των κατοίκων της--ειδικά όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της μόλυνσης.

Τα «μαζικά συμβάντα» -διαδηλώσεις και ταραχές- που προκαλούνται από περιβαλλοντικά προβλήματα αυξάνονται ποσοστιαία 30% κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας της Κίνας.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας Zijin Mining Group Co, η οποία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Κίνα, μετά τη διαρροή δηλητηριωδών αποβλήτων από ορυχείο χαλκού στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν.
Από TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου