Ζητείαι η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις φόλες


Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, το Α.Τ. Ιωαννίνων, τον Δήμο και τη Νομαρχία Ιωαννίνων καθώς επίσης και προς την Πρυτανεία του Παν. Ιωαννίνων, τα Μ.Μ.Ε. και τα Φιλοζωικά Σωματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε ο Βασίλης Αγιαννίδης, ως εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, σχετικά με το έγκλημα που συντελέστηκε στο προαύλιο του πανεπιστημίου πριν από μερικές μέρες (μαζικές δηλητηριάσεις ζώων με φόλες).

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: «Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των ογδόντα δύο σωματείων που εκπροσωπούνται από την Συντονιστική Επιτροπή αισθάνονται αηδία και απέχθεια για το έγκλημα που συντελέστηκε στον αύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με απάνθρωπο και παράνομο τρόπο δηλητηριάστηκαν δεκάδες σκυλιά, τα οποία βρήκαν μαρτυρικό θάνατο σε ένα χώρο που κατά τα άλλα αποτελεί άσυλο για ιδέες, απόψεις, αναζητήσεις, ένα χώρο στον οποίο ο άνθρωπος μαθαίνει, μεταξύ άλλων, το σεβασμό της διαφορετικότητας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων.


Με την ειδεχθή δολοφονία των σκύλων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα για να θεωρηθεί πολιτισμένη χώρα. Το πλέον απαράδεκτο και απελπιστικό είναι πως ενώ υπάρχουν νόμοι για την προστασία των ζώων στην Ελλάδα, πως ενώ ορίζονται υπεύθυνοι για την εφαρμογή του, στην ουσία παραμένουν ανεφάρμοστοι, διότι κανείς δεν έχει διάθεση να τους θέσει σε ισχύ.

Έτσι οι δήμοι δεν φροντίζουν για την ευζωία των αδέσποτων, δεν ενημερώνουν τους δημότες για τις υποχρεώσεις που έχουν ως ιδιοκτήτες ζώων και δεν λειτουργούν κανένα πρόγραμμα για την προώθηση της ζωοφιλίας. Ομοίως οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές κινούνται μόνο κατόπιν πιέσεως από εθελοντικά σωματεία, ενώ οι ελάχιστες υποθέσεις που εκδικάζονται φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων μετά από τόσα χρόνια, ώστε το περί δικαίου συναίσθημα έχει πλέον σβήσει προ πολλού.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε να υπάρξει εγρήγορση από τους υπευθύνους, για να πάψει το κατάπτυστο και ανήκουστο για την υπόλοιπη Ευρώπη φαινόμενο της ''φόλας'' να σκοτώνει ανυπεράσπιστα ζώα και να δυσφημεί τη χώρα μας. Επισυνάπτονται φωτογραφίες των δηλητηριασμένων ζώων».
ΠΗΓΗ Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου