Ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου κοστίζει 35 δολάρια και είναι από την Ινδία!


Η Ινδία ανακάλυψε έναν υπολογιστή-ταμπλέτα, στα πρότυπα του iPad της Apple, ο οποίος θα κοστίζει μόλις 35 δολάρια και θα δίνεται σε μαθητές.
Η ταμπλέτα, η οποία εμφανισιακά είναι παρόμοια με το iPad, φτάνει μόλις στο 1/14 της τιμής της διάσημης -πλέον- συσκευής και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011. Περιλαμβάνει επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο Διαδίκτυο και δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, με κάποια ακριβότερα μοντέλα να έχουν την επιλογή τροδοφοδοσίας τους με ηλιακή ενέργεια, δυνατότητα σημαντική, εάν λάβουμε υπόψην το μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα της ασιατικής χώρας.
“Αυτή είναι η απάντησή μας στον υπολογιστή των 100 δολαρίων του ΜΙΤ” ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Καπίλ Σιμπάλ, σχολιάζοντας τη δήλωση του ΜΙΤ το 2005, που έκανε λόγο για υπολογιστή που θα απευθύνεται σε παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου και θα κόστίζει 100 δολάρια.
Η Ινδία θεώρησε υπέρογκο το ποσό και γι’ αυτό επιδόθηκε σε προσπάθεια ετών, η οποία απέδωσε καρπούς. Η Ινδία υπολογίζει να χρειαστεί, τελικά, ο κάθε μαθητής να πληρώσει το ποσό των 20 δολαρίων για να αποκτήσει μία ταμπλέτα.
Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου