Φταίει η ΔΕΗ και ένα τσιγάρο για τις φωτιές


Από tovima.gr

Τα συμπεράσματα των ειδικών οι οποίοι θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο στον Βαρνάβα και στο Μικροχώρι Καπανδριτίου Αττικής αναμένει ο αρμόδιος για τα θέματα περιβάλλοντος εισαγγελέας προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του. Ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με βάση τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας είναι ότι η πύρινη λαίλαπα πιθανότατα οφείλεται σε κακή συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ που βρίσκονται στις περιοχές Βαρνάβα και Μικροχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδείξεις για πλημμέλειες ως προς τη συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ εντοπίστηκαν κατά την αυτοψία που διενήργησε προχθές ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ν.Γύζης.
Ενεργώντας στο πλαίσιο της παραγγελίας της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρίας Ελένης Ράικου για τη διεξαγωγή κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, μετέβη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Αττικής για να σχηματίσει προσωπική αντίληψη.

Ο κ. Γύζης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνδέεται άμεσα η πλημμελής συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ με το ξέσπασμα της φωτιάς καθώς από την ως τώρα έρευνα δεν εντοπίστηκε η ύπαρξη ούτε εμπρηστικού μηχανισμού ούτε κάποιου άλλου παράγοντα ο οποίος θα μπορούσε να έχει συντελέσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. Προκειμένου λοιπόν να διαπιστωθούν με βεβαιότητα τα αίτια της φωτιάς ο εισαγγελέας όρισε πραγματογνώμονα στον οποίο παρήγγειλε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και τη σύνταξη σχετικού πορίσματος σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πραγματογνώμονα όρισε και η ΔΕΗ προκειμένου να διενεργήσει τη δική της έρευνα για το θέμα. Ο εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ χθες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ένας 27χρονος αλλοδαπός και ένας 37χρονος Ελληνας οι οποίοι συνελήφθησαν για τη φωτιά στο Ανω Σούλι. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, κατηγορούνται ο μεν αλλοδαπός για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο, ενώ ο Ελληνας για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου