Χάνονται τα θηλαστικά της Αφρικής


Τα εθνικά πάρκα της Αφρικής έχουν χάσει περίπου το μισό πληθυσμό των μεγάλων θηλαστικών τους, όπως είναι τα λιοντάρια και τα βουβάλια από το 1970, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η μείωση που παρατηρήθηκε στο πληθυσμό των μεγάλων θηλαστικών, οφείλεται στο ανεξέλεγκτο κυνήγι και στην επέκταση των αγροτικών καλλιεργειών.
Εμπειρογνώμονες από το UNEP και το London Zoological Society, ανακοίνωσαν ότι ο πληθυσμός των μεγάλων θηλαστικών στα εθνικά πάρκα της Αφρικής, μειώθηκε κατά 59% από το 1970-2005.
«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι προστατευόμενες περιοχές της Αφρικής, έχουν γενικά αποτύχει ως προς τη μείωση των απειλών  για τους πληθυσμούς των μεγάλων θηλαστικών, οι οποίες προέρχονται από τον άνθρωπο» αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Conservation.

Οι ελέφαντες και οι ρινόκεροι δεν συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη, λόγω των ειδικών μέτρων που ρυθμίζουν το εμπόριο τους.
Το 2002 εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε μια Διάσκεψη για την Άγρια Ζωή και είχαν συμφωνήσει τη λήψη μέτρων για την προστασία της βιοποικιλότητας. Καμία κυβέρνηση όμως δεν πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNEP, Nick Nuttall.
Οι Αφρικανοί ηγέτες προσπαθούν να προστατεύσουν τους πληθυσμούς των μεγάλων ζώων στα εθνικά πάρκα, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική αξία που έχουν, καθώς προσελκύουν πολλούς ξένους τουρίστες.

ΠΗΓΗ econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου