Απενεργοποιημένος ο συναγερμός στη μοιραία εξέδρα της ΒΡ


Σε σημαντικές αποκαλύψεις, αναφορικά με την πλατφόρμα της ΒΡ η οποία ευθύνεται για την έκρηξη που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα, καθώς και 11 θανάτους, προχώρησε πρώην υπάλληλος, διασωθείς του συμβάντος.

Ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο θα έπρεπε να είχε προειδοποιήσει τους εργαζομένους στην πλατφόρμα για τη συγκέντρωση αερίου στην πετρελαιοπηγή, είχε απενεργοποιηθεί μήνες πριν από το περιστατικό, δήλωσε χθες ο πρώην υπάλληλος.

Ο επικεφαλής των ηλεκτρονικών τεχνικών πάνω στην εξέδρα, Μάικ Γουίλιαμς τόνισε ότι ο συναγερμός διέθετε φώτα και κουδούνια με σκοπό να προειδοποιήσουν για φωτιά ή για ένα αφύσικο επίπεδο τοξικών αερίων ή εκρηκτικών.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον των αμερικανικών αρχών που διερευνούν τα αίτια της έκρηξης, ο Γουίλιαμς εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι αισθητήρες λειτουργούσαν αλλά δεν ήταν προγραμματισμένοι για να σημάνουν συναγερμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της εξέδρας, την οποία εκμεταλλεύεται ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος BP, είχαν απαιτήσει ο συναγερμός να απενεργοποιθηθεί επειδή “δεν ήθελαν οι άνθρωποι να ξυπνούν στις 3 η ώρα το πρωί εξαιτίας ενός λανθασμένου συναγερμού”, είπε ο Γουίλιαμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου