Οικολογική καταστροφή στην Κίνα



Φόβοι για νέα οικολογική καταστροφή στην Κίνα μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της χώρας ότι διακόπηκε η λειτουργία του συστήματος υδροδότησης των σπιτιών 4,3 εκατ. κατοίκων της πόλης Τζιλίν, εξαιτίας των χιλιάδων βαρελιών με επικίνδυνα χημικά που έχουν πέσει σε ποταμό.
Περίπου 3.000 βαρέλια με συνολικά 5 τόνους που περιείχαν χημικές ουσίες -η ακριβής σύνθεση των οποίων δεν είναι σαφής- παρασύρθηκαν λόγω πλημμύρας στον ποταμό Σόνγκχουα την Τετάρτη, από χημικό εργοστάσιο στην Τζιλίν, ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι τα πλαστικά βαρέλια που παρασύρθηκαν από το εργοστάσιο περιείχαν "εκρηκτικά" χημικά, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Άλλα 4.000 άδεια βαρέλια επέπλεαν στον ποταμό, που αποκλείστηκε από εργάτες που προσπαθούσαν να τα ανασύρουν. Η υδροδότηση διακόπηκε στην Τζιλίν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και οι αρχές δεν έχουν ακόμη "κάνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί", αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Ημερησία της Κίνας. Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, οι εργάτες είχαν ανασύρει περίπου 400 από τα 7.000 βαρέλια νωρίς την Πέμπτη.
ww.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου