Εξαρση εγκλημάτων του κυβερνοχώρου


Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι διαδικτυακοί εγκληματίες επιτίθενται σε εκατομμύρια υπολογιστές κάθε μήνα, καταφέρνοντας να μολύνουν περίπου το 10% εξ αυτών.
Η έρευνα της εταιρείας ασφαλείας ΑVG κατέδειξε ότι οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν προς το χρήμα, αφού με την τεχνογνωσία τους μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες, οι οποίες διατίθενται προς πώληση.
Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 165 διευθύνσεις βρέθηκαν να έχουν επιτεθεί σε 12 εκατομμύρια χρήστες, με το 1,2 εξ αυτών να μολύνεται. Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιών μεταξύ άλλων το “Eleonore toolkit”, με το οποίο αποσπούν λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών, αριθμούς ασφάλισης καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το ένα τρίτο όλων των μολύνσεων έχει σημειωθεί στον Internet Explorer της Microsoft και ιδιαίτερα σε παλαιότερες εκδόσεις, ενώ ο Safari της Apple είναι ο πιο ανθεκτικός, με ποσοστό μόλυνσης μόλις 2,78%. Adobe Acrobat και Sun Javascript εμφανίζουν υψηλό ποσοστό μολύνσεων. Οι περισσότεροι παράνομοι servers εμφανίζονται στην Ουκρανία (25%) στη Ρωσία και στο Καζακστάν.
Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου