Μπαράζ εμπρησμών



Περισσότερες από 60 πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε ολόκληρη την επικράτεια, για πολλές από τις οποίες οι πυροσβέστες μιλούν για εμπρησμό, ενώ ένας Βούλγαρος στη Μεσσηνία κατηγορείται για 16 εμπρησμούς. Το πιο δύσκολο έργο κατάσβεσης το αντιμετώπισε η Πυροσβεστική στα Επτάνησα και τη Δυτική Πελοπόννησο, καθώς ο δυνατός αέρας δυσχέρανε πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Μέχρι τις βραδινές ώρες τα μέτωπα σε Λευκάδα και Μελιγαλά ήταν αυτά που εξακολουθούσαν να ανησυχούν την Πυροσβεστική, αν και η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Οι περισσότερες πυρκαγιές ξέσπασαν χθες στον Νομό Μεσσηνίας, όπου και συνελήφθη Βούλγαρος που εργάζεται στην περιοχή, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη λίγη ώρα αφότου είχε βάλει φωτιά στο Αρι Μεσσηνίας, αλλά λίγο αργότερα, όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, ομολόγησε συνολικά 16 εμπρησμούς σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας το τελευταίο διάστημα και αποφασίστηκε να κρατηθεί μέχρι την απολογία του. Πάντως, έως αργά χθες δεν είχε εξηγήσει γιατί έβαζε τις φωτιές.

Μια από τις πιο επικίνδυνες χθεσινές πυρκαγιές εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Δεσύλλα του Δήμου Ανδανίας, στον Νομό Μεσσηνίας. Νωρίτερα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή Βρύσες στην Κυπαρισσία. Μάλιστα η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις δυόμισι τα ξημερώματα, γεγονός που προκάλεσε υποψίες ότι επρόκειτο για εμπρησμό. Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, «η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η φωτιά δεν μπορεί παρά να δείχνει ότι ήταν έργο εμπρηστών».

Υπό μερικό έλεγχο είχε τεθεί χθες το βράδυ και η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Κορωπί στο ύψος του 27ου χλμ. της οδού Βάρης- Κορωπίου σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Με συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και η φωτιά που απείλησε τον Εθνικό Δρυμό του Αίνου στην Κεφαλονιά. Για την πυρκαγιά αυτή καθώς και για αυτή που ξέσπασε στη Λιθακιά Ζακύνθου, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αποκαλύπτουν στα ΝΕΑ «πως υπάρχουν υπόνοιες εμπρησμού».


Σε εμπρησμό εκτιμά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι οφείλεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Ζηλευτό, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τη Λαμία. Τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες στην ίδια περιοχή, ενώ την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν απασχολημένες σε άλλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει 45 λεπτά πριν στην περιοχή της Σπερχειάδας.
www.tnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου