Κατηγορηματικά αντίθετη στην «περαίωση» αυθαιρέτων η υπουργός Περιβάλλοντος
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατηγορηματικά αντίθετη στην «περαίωση» αυθαιρέτων εμφανίστηκε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, το Πράσινο Ταμείο και την Κύρωση Δασικών Χαρτών.
Το θέμα έθεσαν βουλευτές απ' όλα τα κόμματα, ανάμεσα τους ο Κώστας Καρτάλης από το ΠΑΣΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΝΔ κι ο Δημήτρης Παπαδημούλης απ' το ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κ. Μπιρμπίλη να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του υπουργείου.
Οι βουλευτές τάχθηκαν εναντίον μιας ρύθμισης γιατί, όπως είπαν, θα δικαιώσει με αυτό τον τρόπο τους καταπατητές και αυτούς που έκτισαν αυθαίρετα.
«Το υπουργείο Περιβάλλοντος λέει κατηγορηματικά 'όχι' σε μια τέτοια προοπτική που θα νομιμοποιεί και θα τακτοποιεί την αυθαίρετη δόμηση. Αυτό περιλαμβάνει και τις καταπατημένες εκτάσεις» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.
Όλα τα κόμματα ζήτησαν, επίσης, διευκρινίσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», σε σχέση και με τις δεσμεύσεις που έχει η χώρα βάσει της συμφωνίας με το Κατάρ, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση συμφωνία με επενδυτές, που θα μετατρέπει, όπως είπαν, τη περιοχή σε ένα απέραντο καζίνο.
«Εμείς θα κάνουμε το σχεδιασμό με τους πολεοδόμους και τους αρχιτέκτονές μας και αν θέλουν οι επενδυτές θα συμμετέχουν» ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα φέρει συνολική ρύθμιση για την αξιοποίηση της περιοχής του «Ελληνικού» και τότε θα γίνει εκτενής συζήτηση.
Ακόμα, η κ. Μπιρμπίλη εμφανίστηκε ανοικτή σε προτάσεις των βουλευτών που θα βελτιώσουν περαιτέρω το νομοσχέδιο, ενώ δεσμεύτηκε να αναδιατυπώσει το άρθρο 30, που δίνει δυνατότητα, με προεδρικά διατάγματα, να αλλάζουν οι νόμοι για τη δόμηση, μετά από την διαφωνία που εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Γιάννης Δριβελέγκας.
Επιφυλάξεις για την υλοποίηση των στόχων του νομοσχεδίου εξέφρασαν οι εισηγητές της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος και του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης, ενώ ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας τάχθηκε κατά, τονίζοντας ότι «προωθούνται νέα εγκλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην κατ’ άρθρο συζήτηση του σχεδίου νόμου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου