Καταγγελίες επωνύμων για τις ανατριχιαστικές βιαιότητες κατά των ζώων


της Μυρτώς Τζώρτζου-protothema.gr


Το ραντεβού ήταν στις 11 το πρωί στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων, ζωοφιλικές ενώσεις από όλη την Ελλάδα, ζωόφιλοι και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη μεγαλύτερη πορεία που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για τα ζώα.

Από τους πρωτοστάτες της πορείας η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη και ο Γιώργος Αμυράς, γνωστός από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», ο οποίος είναι και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Η πορεία έκανε τον κύκλο του Συντάγματος με συνθήματα κατά της φόλας και τις κακοποιήσεις και κατέληξε στη Βουλή όπου δόθηκε ψήφισμα για τα δικαιώματα των ζώων. Στις 2 το μεσημέρι ακολούθησε συνέντευξη Τύπου από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Η συνέντευξη ξεκίνησε με την παρουσία της επιτροπής των φιλοζωικών Σωματείων και το έργο που κάνει.

Ακολούθησαν συγκλονιστικά ντοκουμέντα και βίντεο για τις  άθλιες συνθήκες που ζουν τα αδέσποτα στη χώρα μας, τις φόλες και τις αμέτρητες κακοποιήσεις. Ας σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις περισσότερες καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ενωση για κακοποιήσεις ζώων.


Τη συζήτηση παρακολούθησαν πολλοί επώνυμοι από όλους του χώρους, οι οποίοι μίλησαν για την τριτοκοσμική κατάσταση της χώρας μας στο θέμα των ζώων. Μεταξύ αυτών ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Αννα Ανδριανού, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Δημόπουλος, ο οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους πάνω στο θέμα.

Στη συνέχεια ακούστηκε χαιρετισμός και ηχητικό μήνυμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου μίλησε για τα δικαιώματα των ζώων.  Τον χαιρετισμό τους στη συγκέντρωση αυτή έστειλαν μέσα από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη ο Μίκης Θεοδωράκης που έκανε λόγο για τη μεγάλη αγάπη που έχει στα ζώα και τον άσχημο τρόπο των ανθρώπων και ο ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς, οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσης μόνο τα ζώα θα μπουν στον Παράδεισο. Τέλος ηχητικό μήνυμα ακούστηκε και από τον Τερματοφύλακα της Εθνικής Αλεξ. Τζόρβα.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων ζητάει αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των ζώων ώστε να σταματήσουν οι κακοποιήσεις και οι δηλητηριάσεις. Επίσης ζητάει να επιτραπεί η μεταφορά των κατοικίδιων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, να ληφθούν μέτρα για το κυνήγι, το εμπόριο γούνας και να απαγορευτούν οι ζωολογικοί κήποι και τα τσίρκο που βασανίζουν ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου