Πράσινες βολές για την εμμονή στην εκτροπή του Αχελώου


enet.gr
Για προεκλογικό παραλογισμό, που έχει στηθεί στις πλάτες του περιβάλλοντος και της εθνικής οικονομίας, καταγγέλλουν 5 περιβαλλοντικές οργανώσεις («WWF-Ελλάς», «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης», «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείας και «Δίκτυο Μεσόγειος - SOS») το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ).
Καταγγέλλουν ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει μερική ανάκληση της αναστολής των έργων εκτροπής του Αχελώου, με το σκεπτικό πως η σήραγγα εκτροπής του Αχελώου απειλείται τώρα με σοβαρές ζημιές. Θυμίζουν ακόμη ότι εκκρεμεί απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για το θέμα. Τονίζουν ότι το υπουργείο ζητάει να επιτραπεί η συνέχιση έργων ύψους τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ για την επένδυση της σήραγγας εκτροπής.
«Η εμμονή όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ζημίωσε ήδη τη χώρα με περισσότερα των 3 δισ. ευρώ. Σήμερα, η Ε.Ε. αρνήθηκε εξ αρχής να συγχρηματοδοτήσει το έργο. Στην υπάρχουσα ζημία των 3 δισ. ευρώ σχεδιάζεται η προσθήκη δαπάνης 850 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις προ μηνός δηλώσεις του υπουργού Υποδομών», σχολιάζουν.
Οι πέντε οργανώσεις καλούν συνολικά την κυβέρνηση να παραδεχτεί πως η εκτροπή του Αχελώου αποτελεί αναπτυξιακό φάντασμα μιας άλλης εποχής, που πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί σε ακύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου