«Προεκλογικό ρουσφέτι Ρέππα για τον Αχελώο»


 protothema.gr
Με προεκλογικό ρουσφέτι παρομοιάζουν την στάση του υπουργείου Υποδομών, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την απόφαση συνέχισης των εργασιών για την εκτροπή του Αχελώου.
Όπως είχε γράψει το «protothema.gr» από τις 13 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο επικαλούμενο πορίσματα διεθνών εμπειρογνωμόνων για κίνδυνο κατάρρευσης της σήραγγας της εκτροπής κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία οι οικολογικές οργανώσεις ζητούσαν παύση των έργων έως ότου αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο προδικαστικό ερώτημα που έχει καταθέσει για την συμβατότητα του έργου με το ευρωπαϊκό δίκαιο.   
«Προεκλογική περίοδος και το Υπουργείο Υποδομών, ξυπνάει μνήμες υπανάπτυξης, οικονομικής σπατάλης και περιβαλλοντικής εξάντλησης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι WWF Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το υπουργείο ζητάει να επιτραπεί η συνέχιση έργων ύψους τουλάχιστον 65 εκ. ευρώ για την επένδυση της σήραγγας εκτροπής.
«Στην ήδη υπάρχουσα ζημία περίπου 3 δις ευρώ που έχει κοστίσει η εκτροπή σχεδιάζεται η προσθήκη δαπάνης 850 εκ ευρώ σύμφωνα με τις προ μηνός δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων . Όλα αυτά στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου σε μια εποχή μεγάλης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».  
Οι οργανώσεις δηλώνουν πως μόνος λόγος για τις απειλές που επικαλείται η έκθεση που ανέθεσε το ΥΠΟΜΕΔΙ σε ομάδα ξένων και ελλήνων εμπειρογνωμόνων, είναι η εξαρχής μελετητική ανωριμότητά τους και η βιασύνη όλων των κυβερνήσεων να προχωρήσουν τα έργα πριν ξεκαθαρίσει νομικά η υπόθεση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου