Απελευθέρωσαν πουλιά, χελώνες και σκαντζόχοιρους


 zougla.gr
Στις 3 Οκτωβρίου, πανευρωπαϊκή ημέρα γιορτής των πουλιών, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, απελευθέρωσαν στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας αρπακτικά, σκαντζόχοιρους, χελώνες και άλλα πουλιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, μέλη και φίλοι της ΑΝΙΜΑ, της Ορνιθολογικής, η περιβαλλοντική ομάδα του Champion School, κάτοικοι της περιοχής καθώς και εργαζόμενοι στον Ο.Τ.Ε. με τις οικογένειές τους.
Σημειώνεται ότι ο Ο.Τ.Ε. επέλεξε να υιοθετήσει το προστατευόμενο είδος γερακιού, βραχοκιρκίνεζο, που φωλιάζει και στο Διοικητικό Μέγαρο του Ο.Τ.Ε. στο Μαρούσι.
Τρία βραχοκιρκίνεζα απελευθερώθηκαν στην τοποθεσία Μπαχούνια, όπως είχε υποδείξει στους διοργανωτές το δασαρχείο.
Μαζί με ένα μαυροκιρκίνεζο, απελευθερώθηκαν επτά γερακίνες, ένα διπλασάινο, ένα χειμωνόσπινο κι ένα γιδοβύζι. Ανάμεσα στους θάμνους αφέθηκαν ελεύθεροι επτά σκαντζόχοιροι, τέσσερις κρασπεδοχελώνες και τέσσερις ελληνικές χελώνες.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές και παρά την παρουσία και τις παραινέσεις των ανθρώπων του δασαρχείου και του φορέα, και παρόλο που υπάρχει και σχετική απαγόρευση, οι νεαροί με τις μηχανές cross και τις γνωστές τετράτροχες «γουρούνες» έκαναν την παρουσία τους παραπάνω από αισθητή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου