Ελλείψεις στην ελληνική νομοθεσία για το περιβάλλον διαπιστώνει Διεθνές Συνέδριο

 

 enet.gr
Ελλείψεις στη νομοθεσία που διέπει τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, τη διαχείρηση των ιατρικών αποβλήτων και των επικίνδυνων αποβλήτων, διέγνωσαν οι συμμετέχοντες στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων.
Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 8 Οκτωβρίου στα Χανιά, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Συμμετείχαν 300 σύνεδροι από 33 χώρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν ειδικές συνεδρίες διαφορετικών ειδημόνων και επιστημόνων, που επικεντρώθηκαν σε θέματα διαχείρησης επικίνδυνων αποβλήτων στον ελλαδικό χώρο, έπειτα από αξιολόγηση ανεξέλεγκτων χώρων ρύπανσης.
Ανεπαρκής κρίθηκε η νομοθεσία της χώρας μας όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό και εργαλεία δράσης.
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν πρόσφατα επιτεύγματα, αποτελέσματα ερευνητικών μελετών, περιπτώσεις μελετών και παραδείγματα υπάρχουσας εμπειρίας σε θέματα ορθής και ολοκληρωμένης διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων και αποκατάστασης ρυπασμένων από επικίνδυνες ουσίες πεδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου