Σύντομα στο Δ.Ν.Τ


ΑΠΟ ΤΟ ZOOMNEWS
Ευτυχώς που υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER.
«Ο μηχανισμός που είναι διαθέσιμος για την χώρα μας είναι ένας ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας επέλεξαν να εντάξουν και το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις. Διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ με κοινούς όρους», εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνοντας εμμέσως ότι η προσφυγή είναι δεδομένη.

«Εμείς επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες για να δούμε πως όταν και αν αποφασιστεί η προσφυγή, να είναι άμεση η εκταμίευση… Θα πάρουμε την απόφαση σύντομα και με αίσθημα ευθύνης», ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την προσφυγή και έκανε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση για λάθος επιλογές και διαχείριση που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα.
Όσον αφορά τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τον δανεισμό και αν το «πακέτο» προβλέπει απολύσεις και αύξηση της ανεργίας ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «Δεν έχουν παρθεί ακόμα αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση».
Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση και αυτά που έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή και όλα δείχνουν μείωση των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα και συνεπώς περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
«Έχουμε ήδη πλέον θέσει αυστηρό κανόνα στο Δημόσιο ότι για κάθε 5 αποχωρήσεις θα γίνεται μια πρόσληψη και με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών μπορεί να μειωθούν οι θέσεις. Ξέρουμε ότι το Σύνταγμα προβλέπει κατάργηση θέσεων του Δημοσίου τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου