Για τα πειράματα στα ζώα


 
ΑΠΟ ΤΟ TVXS

Με ανακοίνωση της η μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός – περιβάλλον – ζωοφιλία» επισημαίνει ότι η 24 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα. «Κάθε χρόνο δηλητηριάζονται, καίγονται, τυφλώνονται, δέχονται γενετικές μετατροπές, αλείφονται με φυτοφάρμακα, απολυμαντικά, κόβονται σε κομμάτια και επανακολλούνται, γίνονται εξαρτώμενα από ναρκωτικά κ.τ.λ. περίπου 12 εκατομμύρια ζώα.
Ακόμη και στην Ελλάδα που τα ποσοστά ερευνών είναι μικρά εντούτοις χρησιμοποιούνται 900.000 ζώα, σύμφωνα με δήλωση του πρώην κοινοτικού επιτρόπου για το περιβάλλον, Σταύρου Δήμα.

Λόγω των γενετικών διαφορών με τον άνθρωπο τα πειράματα στα ζώα οδηγούν συχνά σε λαθεμένα συμπεράσματα. Το 90% των πειραμάτων που γίνονται στα ζώα δεν περνούν το τεστ στον άνθρωπο. Σήμερα που υπάρχουν οι πλέον αξιόπιστες μέθοδοι δοκιμών σε φάρμακα χωρίς χρήση ζώων, όπως καλλιέργειες κυττάρων και ιστών, 3D ομοιώματα ανθρώπινων νόσων, μοριακές μελέτες, γονιδιακή ταυτοποίηση, μοντέλα σε κομπιούτερ πλασματική τεχνολογία, μελέτες σε νεκροψίες, επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες, είναι ντροπή και ανήθικο για μια πολιτισμένη κοινωνία να χρησιμοποιεί τα ζώα με τέτοιο τρόπο και βέβαια δεν συνάδει με τους κανόνες της ηθικής και του δικαίου. Ας αντιδράσουμε μποϋκοτάροντας φάρμακα, τρόφιμα και καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα. Εκείνα τα προϊόντα που δεν είναι δοκιμασμένα στα ζώα το αναγράφουν ευκρινώς στην συσκευασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου